Piirustukset

Nyt on aika laittaa varsinaiset talon suunnitelmat nähtäväksi. Meillähän on siis kaupungin vuokratontti, jolle on lupa rakentaa Helsinki Pientalo. Se on pienelle tontille ja tiivisti rakennetulle kaupunkialueelle suunniteltu talotyyppi, joka mukailee modernisti rintamiestalon henkeä ja perinnettä.

Talo, terassit, ympäröivät rakennukset ja pihat on sijoitettu tontille kaupungin suunnitelmissa jo valmiiksi tiettyyn paikkaan. Sisäänkäynteihin ja ikkunoiden avautumissuuntiin ei voinut vaikuttaa. Talotyyppi on kaksikerroksinen ja harjakattoinen talo. 

Valitsimme talotoimittajaksi Kastellin, koska halusimme edetä projektissa nopeasti ja he olivat tehneet Helsinkiin näitä pientaloja mm. Malmille ja Konalaan, jossa mekin kävimme mallitaloa katsomassa.

Meidän tontille oli mahdollisuus rakentaa 25 neliöinen lisärakennus, jonka päätimme Kastellin talomyyjän ehdotuksesta laittaa kiinni taloon lisäsiiveksi. Projektin edetessä kulku päätalon ja lisäsiiven välillä täytyi kuitenkin sulkea, koska kaupunki nostaa tontinvuokria niillä tonteilla, joissa lisärakennus on otettu asuinkäyttöön.

Alakerrassa päätalossa sijaitsevat olohuone, ruokailutila, keittiö, wc ja eteinen. Yläkerrassa sijaitsevat kolme makuuhuonetta ja ns. yläaula. 

Lisäsiivessä ovat tekninen tila, sauna, kylpyhuone ja yhdistetty pukuhuone ja kodinhoitohuone.

Tontille nousee yhdistetty autotalli ja varastotila, joka oli asemakaavassa määrätty pakolliseksi rakentaa. Pelkkä varastokin olisi siis riittänyt, mutta päätimme maksimoida säilytystilat rakentamalla autotallin.