Maalämpökaivon metsästystä

3.5.2015


Välillä vähän raksarealiteetteja pihalta. Meiltä jäi tarkka maalämpökaivon paikka merkkaamatta ylös, silloin kun sitä asennettiin. Löytyy erilaisia luonnoksia asennuspaikasta ja pari suuntaa antavaa kaupungin sijaintikatselmuspöytäkirjaa, mutta niissä paikka on arvioitu. Kaupungin miehet sitä etsivät metallinpaljastimella, mutta oli roinaa maassa ja routaa, ei saatu kaivettua eikä löydettyä. Soittelin myös Gebwellille ja firmalle, joka alihankintana on varsinaisen työn tehnyt, tarkka paikka ei ole jäänyt kenellekään mieleen eikä ylös. Toki mekin sen montun silloin näimme, mutta ei se silloin jaksanut kiinnostaa. 

Nyt kun pihaa on alettu suunnittelemaan ja loppukesästä sille olisi tarkoitus jotain tehdäkin, niin tuli ajankohtaiseksi selvittää tarkka paikka. Eipä muuta kuin lapio omaan käteen... Kuva on vähän huono kännykuva, mutta aika surkeaa on hommakin. Kivikkoista savimaata on tosi raskasta lapioida, mutta porkkanana hommassa on se, että onhan se kaivo siellä jossain maan uumenissa, koska talo lämpiää!

6 kommenttia

 1. Meillä pumppu on teknisessä tilassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin meilläkin :D Käsiin sattui vain niin maan perusteellisesti monen tunnin kaivamisen jälkeen, sormet kirjoittivat mitä sattuu ja ajatus ei juossut senkään vertaa, korjasin pumpun juttuun nyt kaivoksi :)

   Poista
 2. Voih, toivottavasti kaivo löytyi. Ja kiitos samalla vinkistä. Meillä kaivon poraus on edessä parin viikon päästä ja täytyykin pistää tarkkaan merkille, missä kaivon paikka sijaitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Heini, ei se valitettavasti ihan vielä löytynyt, niin hidasta on tuo käsinkaivaminen ...Tosiaan, kiva jos voin antaa käytännön vinkin, ottakaa tarkka paikka talteen! Onnea teille kaivurista tontilla!

   Poista
 3. No voih! Tämä on nyt hyvä muistutus muille raksaajille. Että pumpun paikka pitää muistaa merkata. Meillä jäi joku kaivo mullan alle joten on tullu kaivettua täälläkin päässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Karolina! Eilen mekin se kaivo sitten lopulta löydettiin ja paikka on todella tarkasti kirjattu nyt ylös. Seuraavaa ylläriä odotellessa...

   Poista