Band-sohvan uudistus

5.5.2015


Blogin sisustusjutut on nyt keskittyneet olohuoneeseen, kodin keskeiseen tilaan. Tämän jutun, joka onkin nyt kiva kertoa, jälkeen olohuone saa levätä vähän aikaa rauhassansa.

Kohta kymmenen vuotta vanha Band-sohva, katso vanha kuva täältä, alkoi tympäistä sen verran pahasti, että soitto valmistajalle Adealle oli tarpeen. 

Sohvan runko on erittäin hyvässä kunnossa, alunperinkin laadukas, täyspuinen ja huolella käsityönä kotimaassa tehty. Koska siinä on kokonaan tarranauhoilla ja vetoketjulla irrotettava verhoilu, ideoimme Adean kanssa yhdessä sohvalle ilmettä kohottavan freesauksen eli uuden hupun ja uudet jalat.

Koska tilanne oli päällä, päädyimme Adean varastokankaaseen, Medeaan, joka on napakka 100 % puuvillakangas. Siinä on kaunis ja hentoinen pintastruktuuri ja se on kokonaan luonnonkuitua, mikä on hyvä juttu. Tekokuituhan lisää pesun- ja käytönkestoa, mutta kokonaan luonnonkuituinen on iholla ihanampi.

Väriksi valitsin vaaleanharmaan, joka on varmaankin Suomen suosituin sohvaväri tällä hetkellä. Se on neutraali ja rauhallinen, varsinkin meidän betonilattiaan hyvin sopiva sävy ja antaa juuri sopivan hyvän taustan erilaisille tyyny- ja peittokokeiluille. Myös hyvin armelias ja käytännöllinen lapsiperheessä :)

Adean uudet mustat kapeat jalat "nostavat" sohvan irti lattiasta ja antavat sille ajanhenkistä modernia ilmettä. Sohvasta tuli näillä muutoksilla ihan uudennäköinen ja tosi ihana!

Medea-hupun hinnaksi tuli 963 € ja jalkojen 200 €/setti. Uusi ilme maksoi siis vähän päälle tonnin, reilusti alle puolet uuden sohvan hinnasta. Olen tyytyväinen päätökseeni, tämä sohva kestää nyt aikaa ja käyttöä seuraavatkin kymmenen vuotta. Tykkään muutenkin siitä, että kunnollisia huonekaluja siistitään, kohennetaan ja kunnostetaan eikä ihan kaikkea tarvitse uusia koko ajan, toteutan ekologisuutta meillä näin.

Uusi huppu ja jalat tulivat noin viikossa, suurkiitos Adealle nopeasta toimituksesta! 

Sohvan kuvauspäivänä meillä oli käymässä lainassa Saanan ja Ollin suunnittelema Mums´in aivan upea Koko Iäksi-villamatto reilussa erikoiskoossa 200 x 300 cm. Noista kahdesta, sohvasta ja matosta, voisi tulla pari vaikka loppuelämäksi :)


8 kommenttia

 1. Tosi kaunis lopputulos ja huippua, että päätit ehostaa vanhan sohvan! Tässä juuri yksi hyvä esimerkki siitä miksi kannattaa hankkia laadukas sohva. Halpissohvat olisivat tuossa ajassa menettäneet jo muotoaan, eikä niihin välttämättä saisi hankittua uudenlaisia "varaosia".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi, olen niin samaa mieltä. Pitkään mietin sitä uutta sohvaa, mutta en ihan ihastunut mihinkään. Laatuun ja klassikoihin kannattaa aina panostaa!

   Poista
 2. Toimiva freesaus! Aivan kuin uusi kaluste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja! Eikö! Ja se yllättävää kyllä myös tuntuu ihan uudelle, uusi kangas kun on napakkaa, eikä löystynyt venynyt vanha:)

   Poista
 3. Miten loistava idea tehdä hyvälle sohvalle uudet päälliset ja uudet jalat. Upean näköinen. Nuo jalat on kyllä hienot <3 Ja tuo matto, se on vaan niin hieno. Jos olisi varaa, se olisi meillä heti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Uusi huppu oli tarpeen ihan käytännön syistä, mutta juuri nuo jalat tekee sen toisen ilmeen! Matto on upea, haavelistalla meilläkin :) Rakentaja-sisustajan budjetti kun on niin tiukka...

   Poista
 4. Meillä on myös Adean Band-sohva joka ostettiin marraskuussa 2005. Välillä ehdin jo kyllästymään siihen joten uudistin uusilla kankailla, mutta nyt olen uudelleen rakastunut sohvaan! Kestävä se on! Meillä on neljä lasta jotka sohvalla hyppivät ja silti sekä kankaat että sohvan runko ja pehmusteet ovat kuin uudet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että teilläkin on hyvät kokemukset Bandista!

   Poista