Pakko hankkia uusi ruokapöytä

10.4.2015
Sekä ihanaa että kamalaa, että uuden talon myötä osa kalusteista menee uusiksi. Ruokapöydän kohdalla se on pelkästään hyvä asia. Meidän vanha pöytä pääsi hyvään kotiin netin kierrätyspalstan kautta ja muuton jälkeen ruokapöydän virkaa on toimittanut Ikean Melltorp-pöytä, joka on ennen ollut esikoisen koulupöytänä. Älkää edes kysykö, mikä ratkaisu siellä nyt on :D

Tuo pöytä on ihan naurettavan pieni kikkare pöytä, kokoa 75 x 125 cm, ei yhtään suhteessa yhtään mihinkään tuossa tilassa. Tämä toki tiedettiin jo aiemmin. Sen edessä on juuri ja juuri saanut aamukahvit juotua. Nyt olisi uuden ruokapöydän hankinta edessä. Pitäisi vaan päättää minkä värinen ja minkätyylinen.

Mies halajaa modernia ja ajanhenkistä pukkijalkapöytää, jopa lankuista itsetehtyä, minä taas joko klassista ja turvallista Artekin pöytää tai toisaalta ihan simppeliä ja nimetöntä siro- ja suorajalkaista pöytää, joka kestäisi meillä monta vuotta ja johon ei kyllästyisi. Sellaista designklassikkoa, eikä vaan sisustustuotetta.

Ollaan puntaroitu mustan ja puunvärisen välillä, valkoinen vaan jotenkin tökkii, tuntuu niin paljaalle mustan keittiön vieressä. Sitä valkoista ollaan muutenkin nyt eletty viimeiset 10 vuotta.

Mitä mieltä olette, musta vai puunvärinen, moderni vai klassinen?

Puiset pöydät Normann Copenhagen, Muuto, Artek, Tom Dixon,  Swedese ja Jy Park.

6 kommenttia

 1. Meillä on myös edessä uuden pöydän hankinta. Kokoa saisi olla aika paljon, ja se jo vähentää vaihtoehtoja huomattavasti. Samoja mietitään, tehdäkö lankuinsta ja pukkijaloista itse, vai löytyisikö jostakin valmiina sopiva? Muuton Base on ollut mulla yksi suosikki. Toisaalta itse haluaisin kyllä puunvärisen, meillä kun on muuten keittiö niin mustavalkoinen. No, saapa nähdä mihin päädytään, jään seurailemaan mielenkiinnolla myös teidän pöydänhankintaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Lyde! Joo koko on yksi vaikea ja sitten vielä se, ettei näitä näe oikein missään livenä, että näkisi pinnan. Muuton Base on yksi munkin suosikeista, katotaan miten käy :)

   Poista
 2. Miksei mustaa JA puuta :) Meille tuli tämä: http://www.room21.fi/fi/artiklar/arc-table-220-black.html

  VastaaPoista
 3. Mä olen jotenkin yksiväristen ystävä, mistä nämä visiot tulee, se on paha juttu :) Tuo teidän valinta on muuten hyvänkokoinen ja hyvänhintainen pöytä, onnea valinnasta!

  VastaaPoista
 4. Samoja mietintöjä täällä..nyt palvelee vanha pöytä. Vaihtoehtoja on mut sit ei kuitenkaan..hmm..modernia vai vintagea, puuta vai betonia tai laminaattia..kooksi meille tulee noin 220/230 x 100cm. Teettäminenkin mahdollisuus ja itse asiassa ei niin kallista! Meillä kriteerinä et saa pyyhittyä hyvin, kun noita pikkusotkijoita on vielä muutama..ruokapöydän ympärille olisi myös kiva saada useampi ruokavieras syömään, ja mietinnässä pöydän jalat ja käytännöllisyys, halutaanko, et päätyihinkin mahtuu syömään, jatkettava malli? Vaikeaa:) Ilolla kuulen, mihin teillä päädytään!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron kyllä sitten, nyt kaikki mahdollisuudet vielä avoinna, toistaiseksi mennään tällä koulupöydällä :) Ihan sellaista itsestään selvää ratkaisua ei heti tunnu löytyvän.

   Poista