Olohuoneessa nyt

25.4.2015Tältä meidän olohuoneessa näyttää tänään. Tuleva viikko ja itse asiassa koko ensi kuukausi tulee olemaan meidän olohuoneessa tapahtumarikas. Viikko alkaa eräällä kuvauksella ja kuukausi päättyy näillä näkymin mukavaan tapahtumaan, joista kerron lisää myöhemmin.

Olohuonetta ollaan laitettu kuntoon pyörittelemällä kalusteita, lähinnä pikkupöytiä, irrallisia tuoleja ja valaisimia. Mattoja ei ole vielä missään käytössä, kun haluan fiilistellä uusia lattiamateriaaleja kunnolla. Varsinkin olohuone ja betonilattia kyllä huutaa mattoa luokseen, se kokoaisi kivasti ryhmän ja toisi kyllä vähän lämpöäkin.

Sohva istuu parhaiten tuolle peräseinälle, vaikka siinä joutuukin katsomaan tv:ta sivuttain. Sohvalta toisaalta näkee hienosti kaikista isoista ikkunoista ulos ja samalla koko alakerran. Karuselli saa itseoikeutetusti pyöriä keskellä alakertaa. Toistaiseksi käytössä on vanha jo kolmessa edellisessä kodissa ollut kookas sohvapöytä, koska se on liian laadukas myytäväksi ihan ilmaiseksi nettikirpputorilla ja toisaalta liian kolhuinen, että siitä voisi pyytää kunnon hintaa.

Sohvan, tuo olohuoneen tärkeimmän kalusteen suhteen olen seilannut kahden vaiheilla. Meillähän on Adean Band-sohva, tuo lukuisissa kodeissa, asuntomessukohteissa ja lehtijutuissa välillä jopa kyllästymiseen asti näkynyt sohva, voisiko sanoa jopa blogisohva, niin monella sisustusbloggaajallakin se on :) Kohta kymmenen vuotta vanha sohva ja lähinnä tuo vaalea pellavaverhoilu, näyttää vuosien lapsiperhekäytön jälkeen vähän nääntyneelle täällä uudessa kodissa, joten sohvan suhteen on tulossa muutos. Sohvassa itsessään ei ole mitään vikaa, se on ihan perushyvä sellainen.

Haaveilemme myös uudesta tv-tasosta, joka voisi olla jopa String-tyyppinen koko seinän kattava hyllykokonaisuus sekä kattovalaisimesta. Paljon haaveiltavaa ja hankittavaa siis. Tänään nyt kuitenkin näin.

10 kommenttia

 1. Hyvältä näyttää. Mistä sohvapöytä on ostettu/kenen valmistajan? Kiitos. Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pöytä on Sisustusliike Kuistista noin 10 vuoden takaa, olin silloin töissä siellä, en muista valmistajaa, oli joku uusi, pieni ja tuntematon eikä ole laittanut tietojaan pöytään, siksi en valitettavasti saa siis tämän tarkempia tietoja sinulle.

   Poista
 2. Viihtyisältä näyttää jo nytkin ja lattian värisävy on todella kaunis!

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis, simppeli ja ajaton olohuone sisustusklassikoineen. Viihtyisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja! Kyllä, täällä luotetaan klassikoihin :)

   Poista
 4. Hei! Lattia on upea! Millä menetelmällä sen on tehty? Olisin kiitollinen lyhyestä työvaihe kertomuksesta. Tuntuu niin monta vaihtoehtoa olla betonilattian tekoon..

  Onnea uuteen kotiin!


  Kiittäen,
  Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Milla, lattiasta on toki tulossa oma postaus myöhemmin. Se on Lattiamiehen tekemä Elämyslattia + betonilattia eli tekivät sen alusta loppuun.

   Poista
 5. Vai, onnea uuteen kotiin! Olinkin missannut pari viimeaikaista kirjoitustasi..Hyvältä näyttää! Ja varmasti helpottunut olotila, voisin kuvitella! Kaikki on niin ihanan uuden näköistä ja kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Voiton puolella ollaan, vaikka tietysti kuvissa ei näytetä sitä mahdollista keskeneräistä kaaosta tilojen vieressä :D

   Poista