Fiilistelyä portaista

13.4.2015Instan puolella olen laittanutkin kuvia meidän puuportaista, täällä blogissa valmiita portaita ei ole vielä näytetty, ihan vilahduksia vain, nyt olkoon niiden vuoro. Umpipuiset portaat siis teetettiin tutulla kirvesmiehellä ja niihin ollaan oikein tyytyväisiä. Yksinkertaiset ja vähän krouvin simppelit portaat on tämän talon juttu.

Portaat ja kahdessa kerroksessa asuminen sinällään ovat kerrostalossa asumisen historian omaaville asukkaille ihmetys. Muistuu vielä mieleen muuton jälkeinen aamu, kun hyvin nukutun yön jälkeen, mutta paikat ihan totaalisen kipeinä piti raahautua alakertaan, sattui pohkeisiin aika lailla. Aluksi portaissa on rampattu vähän väliä hakemassa vääriin kerroksiin unohtuneita tai ajautuneita tavaroita.

Nyt kun ollaan saatu tavaroita vähän paremmin järjestykseen, on jäänyt aikaa fiilistelyllekin.

Portaat istuu tilaan hyvin ja ovat aika kauniit monesta eri suunnasta katsottuna. Valosta riippuen ne näyttävät vaaleammilta tai saarnen omalta sävyltä, vähän kellertävän puunväriseltä.

Erityisen onnellinen kohdasta, jossa portaiden saarnipinta yhdistyy yläkerran Timberwisen saarni-lankkuparkettiin, se on lähes huomaamaton eli materiaalivalinnat ja tarkat työtavat osuivat ihan nappiin tässä kohtaa. Ihan yhtä onnellinen olen siitä, miten alakerran eleetön betonilattia yhdistyy portaiden elävään ja lämpöiseen puupintaan.

Meillä edellisissä kodeissa ollut Secton Octo -valaisin laitettiin portaiden päälle, tähän talomme puiseen kohtaan.

3 kommenttia

  1. Portaat ovat kyllä todella kauniit, kuten koko uusi kotinnekin <3

    VastaaPoista
  2. Ihanat nämä! Tekikö kirvesmies portaat ihan alusta lähtien itse, vai vain pinnoitteen?

    VastaaPoista