Puuportaat

4.1.2015Taidanpa nyt sittenkin kertoa yhdestä taloon tulevasta jutusta, vaikka ajattelin esitellä niitä vasta valmiina paikoillaan. Tilasin puusepältä puuportaat! Ylhäällä pari maailmalta napattua ideakuvaa.

Haaveissa umpiportaat on olleet jo aika pitkään. Ihan aluksi ihastuin puunvärisiin portaisiin, mutta ajatus oli käydä läpi muut tilat ja niiden puunkäyttö, jotta saatiin selvyys, tuleeko portaista muun väriset vai saadaanko ihan puunväriset. Puunväriä tulee taloon muuallekin, mutta koska kaikki vaikuttaa kaikkeen ja päätöksiä ei voi määräänsä enempää roikottaa, jos meinaa joskus saada valmista, päätimme lukita nyt aluksi portaat.

Ajatus on saada eleettömät, yksinkertaisen kauniit ja yhtenä massana yläkertaan kulkeva kokonaisuus, ilman koristeita ja mitään ulokkeita.

Ensimmäinen haaste oli saada portaita valmistavat vastapuolet tajuamaan umpiportaiden idea, sitten saada joku tolkku käytettäviin puulajeihin ja kolmanneksi saada jonkinlainen hinta portaille. Yllättävän vaikeaa. Koneellisesti portaita valmistavat firmat ei oikein taipuneet tähän ajatukseen. Yksin työskentelevät puusepät tuntuvat olevan sen verran työllistettyjä, että jo tarjouksen tekeminen on työn takana.

Lopulta päädyimme tilamaan portaat tutulta kirvesmieheltä. Puulajissa päädyimme saarniviiluun, joka on kestävä ja vaaalea puulaji, ei pitäisi elää tai rakoilla niin paljon kuin massiivipuu ja johon ei tarvita siistiviä listoja, kuten olisi tarvittu parkettiin.

Jonkinlaisen riskin otimme siis tässä kohtaa. Voi tulla hyvät, ellei täydelliset tai mennä ihan pieleen. Jännän äärellä siis ollaan :)

2 kommenttia

  1. Tummat keittiöt ja umpiportaat saarnilla on tulossa meille myös. Voi vain sanoa että teillä on hyvä maku :) ja hyvältä näyttää muuten myös toi teidän uusi terassi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä myös :) Onhan meillä tummat talotkin molemmilla. Osa voi olla ajanhengessä, kuten tuo musta keittiö, portaista en uskalla arvailla, miten päädyttiin samaan, telepatiaa...? Tiirailin sun blogin kuvista teidän saarniparkettiakin (ikkunasta näin jo aiemmin Pergon parkettipaketit:)

      Poista