Meidän musta keittiö

28.1.2015Olen jo aiemmin kertonut meidän innostuksesta mustaan keittiöön ja vihjannutkin sen todelliseen valmistajaan. Asian suhteen on nyt sellainen juttu, että keittiö on olemassa ja olen päässyt näkemään sen jo aiemmin, mikä on harvinainen tilaisuus! Sinäkin olet saattanut nähdä tietämättäsi tämän keittiön tai ainakin kuvia siitä viime syksyn aikaan... Tällä hetkellä se odottaa pääsyä uuteen kotiin valmistajan varastossa. 

Tämä poikkeuksellinen tarinhan menee niin, että sain suunnitella viime syksynä osaston Habitareen ja kontaktoida sinne mieleisiäni valmistajia. Silloin oli oma taloprojekti siinä vaiheessa, että piirrokset olivat jo olemassa ja mustaa keittiötä oli pitkään haikailtu ja kuolattu. Tuli sitten ajatus suunnitella messukeittiö niin, että sen voisi siirtää meidän uuteen kotiin sellaisenaan. 

Messuille yhteistyökumppaneiksi lähtivät Valanti-keittiöt ja sitä kautta Miele, SavoLapetek ja Dekton, kaikki Valanti-keittiöiden kautta saatavia merkkivalmistajia. Keittiön malli on Loft ja se on Kirsi Valannin suunnittelema, hän on niin supertaitava ammattilainen näissä asioissa.

Fiilis keittiöstä on tietysti ihan eri ilmavassa ja suuressa messuhallissa kuin talossa, missä keittiö sovittautuu valkoisten seinien ja katon sisäpuolelle ihan erityyppiseen tilaan. Parisen jännitysmomenttia onkin ollut matkan varrella, että mahtuuko keittiö paikoilleen meidän taloon. Pitäisi mahtua...

Keittiöstä ja sen yksityiskohdista paljon lisää myöhemmin, sitten kun se on asennettu.

Kuvat messuilta Pauliina Salonen.

12 kommenttia

 1. Eikä, siis mä todella rakastin tota keittiötä messuilla! Otin siitä varmaan sata kuvaakin! Se oli tosi kaunis, ja nyt kun tiedän mihin se on tulossa, niin varmasti on kaunis sielläkin :-)

  VastaaPoista
 2. Upea! Mikä materiaali/pinta tuossa teidän keittiössä on? Minäkin haaveilen mustasta keittiöstä... :) Karolina Koti-blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaapinovet ja vetimet on maalattu samalla mustalla struktuurimaalilla, kaapistojen runko on myös musta. Taso Dektonia. Lisätietoja keittiöstä voi kysyä Valanti-Shopista :)

   Poista
 3. Todella kaunista, vautsi vau! Ja mikä ihana mahdollisuus, toivotaan, että messuvieraat pitävät köökin hyvänä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiö oli siis jo viime vuoden 2014 Habitaressa, olin itse mukana purussa ja katsoin, ettei siihen ollut tullut mitään naarmuja, kolhuja tms. Hyvin hellästi olivat vieraat sitä kohdelleet ;)

   Poista
 4. Toi keittiö oli aivan mielettömän ryhdikäs, tyylikäs ja upea. Olen kateudesta vihreä, että se tulee teille! Odotan innolla kuvia, kun saatte sen vihdoin taloon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja! Onhan se aika lailla täydellinen. Ei nyt mitään kateuksia tässä kannata potea :) Kuvia on ihan varmasti tulossa kyllästymiseen asti...

   Poista
 5. Onnea uudelle keittiölle! Se on tosi supertyylikäs! Hiplattu ja ihasteltu livenä..

  VastaaPoista
 6. Oi että, mullakin on kuvia tästä ihanuudesta messuilta. :) Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla :) Osaston suunnittelijana harvoin saa mitään palautetta, onko osastolla käynyt ketään ja onko siitä pidetty:)

   Poista