Valmiusaste 70 %

13.12.2014Meillä on Terawattin kanssa pienimuotoinen some-yhteistyö, jonka merkeissä blogimme sai näkyvyyttä heidän fb-sivuillaan. Kiitos kaikille vierailijoille ja uusille lukijoille tervetuloa mukaan!

Pari viikkoa raksalla on mennyt kuin siivillä. Päivittäin johtojen ja putkien määrä lisääntyy, yläkerran lattian valukin taidettiin tässä välissä tehdä ja puhallusvillat puhaltaa kattorakenteisiin. Meidän pojista on hauska seurata nimenomaan talon yläkerran tapahtumia, koska sinne tulee ne tärkeät omat huoneet. Lähes täydellisessä pimeydessä, kännykän taskulampun valossa, käydään iltaisin keikkumassa ja kurkistelemassa raksatikkailta yläkertaan.

Valaisimia ei olla vieläkään päätetty, se on selvästikin yksi kompastuskivi meidän projektissa, koska siihen ei ole varattu yhtään rahaa :D Menin vielä loppumetreillä lisäämään upotettujen spottien määrää ajatuksena löytää perheemme mustat vaatteet helposti kaapeista kaamosaikaan, yhtään ajattelematta, mitä ne maksavat. Tässä jumalattomassa pimeydessä alkaa iltaisin väsyttääkin niin, ettei jaksaisi katsoa enää yhtään uutta tuotetta, tehdä enää yhtään päätöstä eikä keskittyä mihinkään uuteen, nukkumaan on mentävä kymmenen maissa.

Sisustuksellisia päätöksiä häiriköi monet kymmenet asiat liittyen taloon ja tekniikkaan: sähkökaappeihin, jotka keikkuvat kallellaan maassa, teknisen tilan viimeistelyyn, autotallin etenemiseen ja moneen muuhun asiaan, joka ei välttämättä niin innosta, mutta jotka pitäisi saada hoidettua tai järjestää joku hoitamaan ne.

Kastellin miehet jättävät talon meille seinälevyt kitattuina ja pohjamaalattuina näillä näkymin vuoden vaihteessa. Olen yrittänyt saada tolkkua ja jonkinlaista aikataulua sen jälkeen eli alkuvuodesta alkavaan omaan osuuteemme, joka vaikuttaa tosi jännittävälle. Itse tehdään ainakin seinien sisustusmaalaus, yläkerran lattian laitto ja saunan paneeleiden asennus. Kaikkia näitä materiaaleja ei tietenkään ole vielä hankittu, koska kaikki vaikuttaa kaikkeen...

Kaamos raivostuttaa, päivälläkään ei meinaa valo riittää siihen, että voisi vertailla valkoisia seinävärejä tai yläkerran tai portaiden puulattiasävyjä..

Valmiusaste 70 %, kuulostaa paljolta ja nopeasti kaikki on edennytkin. Nyt alkoi vaan pelottaa, että näinköhän viimeiset prosentit kestävätkin kauan, jos raksaväsymys, jota ei vielä ole ollut, iskee nyt pahimpaan kaamosaikaan...


4 kommenttia

 1. Tsemppiä loppumetreille, sehän on toisaalta se kaikista paras ja palkitsevin osuus kun alkaa nähdä miltä lopputulos näyttää :)
  Sulle olisi blogissani hauska haaste:
  http://vaihtelevastivalkoista.blogspot.fi/2014/12/taivas-rajana.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempityksestä! Kävin kurkkaamassa haasteen, koetamme tarttua siihen :)

   Poista
 2. Kiva seurata teidän projektia:) Valmiusaste 70% kuulostaa tosiaan hyvälle..Tunne ahdistuksesi! Pitäisi valitam tehdä päätöksiä, valinnanvaraa on paljon ja aika käy "vähiin". Tilauksiin pitää laskea vielä mahdolliset toimitusajat. Kaikki vaikuttaa kaikkeen..Mutta tää kaamos on tosiaan ärsyttävää..ja väsymys. Tsemppiä ja rauhallista joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Todellakin taidat tietää mistä on kysymys. Rauhallista joulua teillekin!

   Poista