Välipäivien kysymysmyrsky

29.12.2014

Joululomalta on palattu ja ensi töiksi piti tietysti mennä raksalle katsomaan, onko siellä tapahtunut mitään. Oli tapahtunut eli Kastellin timpurit olivat ahkeroineet seinärunkoja ja seinä- ja kattolevyjä paikoilleen. Olemme aikataulussa siltä osin. Helsingissä ei ollutkaan satanut niin paljon lunta kuin luultiin, lumitöitä raksalla ei vielä ole tarvinnut ihmeemmin tehdä.

Viime aikoina on ollut kyllä yksi myrsky ihan pään sisällä, kun on yritetty selvittää tarkkaa aikataulua ja muutamaa avonaista asiaa. Tässä Kastellin vvv-toimituksessa on sellainen harmaa alue, jonne kuuluu erilaisia asioita. Asiat, jotka kuuluvat talokauppaan, lukevat hankintasopimuksessa ja asiat, jotka eivät kuulu, niitä ei lue missään. Niitä ei myöskään osaa kysyä, kun rakentamisen yksityiskohdat ei ole tuttuja. Ollaan nyt muutamaan kertaan saatu kuulla, että ei kannattaisi lähteä tähän hommaan, jos ei oikein osaa. Myöhäistähän se nyt on perua, pakko vaan yrittää pysyä projektissa mukana, sinnitellä ja yrittää olla osaavinaan. Kysellä ajoissa ja olla vähän edellä ajatustensa kanssa, ettei ainakaan liian myöhässä olisi. Onneksi on tätä rakentajaverkostoa samalla alueella, aina on jostain saanut vinkkiä hankintapaikoista ja tekijöistä. 

Pitäisikö katto maalata ennen seiniä, pitääkö seinät olla maalattu ennen lattiaa, tuleeko kattoturvatuotteet ajoissa ennen takan asennusta, puuportaiden tekijä ja puulaji pitäisi päättää ennen yläkerran parkettilattiaa... Osa kaatovaluista on tekemättä yläkerrassa, kun Plaano-valu ei ole kuivunut vielä... Puhaltimet puhaltavat lämmintä ilmaa yötä päivää, jotta valut kuivuisivat... Kaikki niin vaikuttaa kaikkeen... Osa porukoista on lomalla, vastauksia pitää odotella.... Huoh!

8 kommenttia

 1. Joku tainnut päästä ruuvaamaan levyjä hinnalla per ruuvi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt vasta kun mainitsit asiasta niin huomattiin, että onhan siinä ruuvi poikineen:D Kun ei ole tietoa, paljonko niitä pitää yleensä olla, ei olla edes kiinnitetty asiaan mitään huomiota. Tolkusti tehtyä..?

   Poista
  2. Hymyilytti sama yksityiskohta. Ei ne ainakaan notku! :D

   Poista
  3. Veikkaan että kyseessä on jäykistävä väliseinä, jonka ruuvimäärä on erikseen määritelty rakennekuvissa. :-)

   Poista
  4. Ping! Oikea vastaus Hertta! Kysyin työmaalla käydessä asiaa, kyseessä on tosiaan jäykistävä väliseinä, johon ruuvit on määritelty 7 cm välein. Kysymällä selviää!

   Poista
 2. Moikka, meillä myös vvv-toimitus, ja totta on, että asioita saa kysellä loputtomiin. Onneksi ainakin itse koen, että olen myös saanut vastauksia kivuttomasti, niin Kastellin kuin Terawatinkin taholta.

  Mekin ihmeteltiin takka/hormi/kattoturvatuotteet asiaa Kastellilta ja saatiin vastaukseksi, että kattoturvatuotteiden asennusta ei suositella ennen kuin takka hormeineen on asennettu. Kulkusilta saattaa kuulemma olla tiellä. Näin ainakin meitä ohjeistettiin, ja näin on toimittu.

  Tsemppiä sinne teille kovasti, me on ainakin tarvittu kaikki liikenevät tsempit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On mekin periaatteessa saatu aina vastaus, kun on kysynyt, mutta kaikki sen ulkopuolella, vinkit ja neuvot, niitä ei saa mistään , ihan omin neuvoin pitää edetä.

   Poista
 3. Hyvä vastaava mestari osaa neuvoa myös niissä kysymyksissä, joita ensikertalainen ei osaa ajoissa kysyä. Auttaa myös jos vastaava mestari tai muu puolueeton asiantuntija käy talopakettikaupan paperit läpi ennen allekirjoitusta.

  VastaaPoista