Mustaksi muutun

19.11.2014

Meidän taloprojektissa alusta saakka on ollut ajatus venyttää Kastelli-valmistalopaketin rajoja ja kokeilla, miten siitä saisi omannäköisen, arkkitehtonisesti kiinnostavan ja modernin kaupunkitalon. Yksi parhaista oivalluksista oli lähteä muuttamaan talon julkisivuväriä. Alueelle oli määritelty kolme talon väriä: punamulta, okrankeltainen ja tummanruskea, joista tummanruskea olisi tietysti ollut meille sopiva, ellei olisi tullut mieleemme kysellä mahdollisuutta vielä tummempaan väriin. Ei enää edes muisteta, mistä se ajatus lähti.

Kaupungin lupa-arkkitehti näytti vihreää valoa, koska alueesta haluttiin monimuotoinen ja kiinnostava. Talon julkisivuväriksi valikoitui siis tummanharmaa, käytännössä lähes musta Tikkurilan 564X.

Tarkkana tyttönä tilasin myös kaikki räystäslaudat, smyygit, nurkkalaudat ja ranskalaisen parvekkeen kaiteen tummina, ne olisivat muuten tulleet valkoisina. Ainoa, mistä en saanut etukäteen tarkkaa hintaa, oli räystäsvasat, jotka Kastelli teettää alihankkijalla. Ne olisi voinut maalata itse iltatöinä tummiksi ennen nostoa paikoilleen, mutta koska meillä venyi talon toimitus loppusyksyyn, sitä ei suositeltu, eivät olisi ehtineet kuivua ajoissa. Olisi sitten ollut vaara, että kirvesmiehet sotkevat märkien lautojen takia paikkoja. Tämä pieni yksityiskohta jää nyt vähän harmittamaan. Talo toki pitää maalata uudestaan jossain vaiheessa, nuo hoituu sitten samalla.

Kun talo saatiin harjakorkeuteen, alkoi julkisivuverhouksen laitto. On ihana seuraa, miten ruskean pahvin värinen talo muuttuu pikkuhiljaa "mustaksi", omannäköiseksi.

We are building a house, which is turning black now!


11 kommenttia

 1. Mä rrrakasta tuota teidän talon väriä! Jopa niin paljon, että eilen iltalenkillä pihistin yhden pienen laudanpätkän joka oli lentänyt tielle, värimalliksi meidän tulevaa varastoa varten. Hups! :-D Saatoin muuten nähdä sinut tänään siellä työmaalla, kun käpöttelin vaunujen kanssa ohi. Mutta en sitten saanut suutani auki, tyypillistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh:) No ens kerralla huikkaat sitten jotain, siellä pyörin!

   Poista
  2. Joo, ensi kerralla koetan olla rohkea ja reipas! Ja pakko vielä selventää, että se palikka minkä otin, oli pari kertaa auton yliajama, noin 5x5cm (ei edes täyden panelin levyinen), ja arvelin sen päätyvän joka tapauksessa roskiin. Ethän siis pahastunut? Voin toki palauttaakin sen :-)

   Poista
  3. En pahastunut:)! Otin sieltä itsekin palan talteen:)

   Poista
 2. Mä vaunuttelen myös vähän väliä teidän tontin ohi kun käyn kurkkaamassa että tapahtuuko meillä mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kurkistaan sunblogia, me kans käydään vällllä katsomassa, alkaako teidän tonteilla tapahtua:)

   Poista
  2. Meidän tontilla kaikki tapahtuu aivan liian hitaasti :P

   Poista
 3. Teidän talosta tulee tosi kaunis. :) Instan puolella ihailen aktiivisemmin, jotenkin aikaa riittää nyt tosi huonosti blogien säännölliseen seuraamisen.

  VastaaPoista
 4. <3! Instan puolella on tosiaan nopeampi päivittää / seurata, mutta hienosti me on jaksettu bloggailla, vaikka tässä on kyllä paljon muutakin tekemistä :)

  VastaaPoista