Mittasuhteet hahmottuvat

28.10.2014

Nyt ollaan jännän äärellä. Yritetään joka päivä päästä katsomaan raksaa, kuinka se ihan silmissä etenee. Parissa päivässä tuli näkyviin talon muoto ja koko, nyt timpurit työstävät kattorakenteita , jotta saadaan peltikatto paikoilleen pikapuoleen.

Me ollaan tuijotettu tonttia ja mittakaavaan piirrettyä pohjaa niin pitkään, että ei oikeastaan olla yllättyneitä, miten pieniltä huoneet talossa nyt näyttää. Se on kai aika yleinen reaktio rakentajilla tässä vaiheessa. Kun tarpeeksi etukäteen mielessään pienentää, voi kokea myös yllätyksen. Harjan sisälle tulee käyttöullakko, missä voi toistaiseksi säilyttää ne kerrostalon kylmävintillä olleet tavarat, se vaikuttaa jopa isolle. Ainoa, mikä vähän hämmästytti, on se, että meidän talo on edelleen hiukan muita taloja ylempänä, sitä korkeuseroa, mistä aikaisemmin kirjoittelin, ei olla kokonaan päätetty / haluttu tasata. Tähän ei olla oikein itse päästy vaikuttamaan, on annettu suunnittelijoiden päättää asioista.

8 kommenttia

 1. Hyvältä näyttää, minäkin kuljen tuosta ohi joka päivä ja on tullut seurattua mielenkiinnolla etenemistä kun nyt se on päässyt vauhtiin :-) Se on jännä ilmiö tosiaan, että sokkelin kun näkee, se näyttää aina tositosi pieneltä. Vasta kun huoneisiin tuo oikeita kodin tavaroita, alkaa mittasuhteet hahmottumaan paremmin. Onnea, teillähän on kohta varmaan harjakaiset :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka päiväkö kuljet, jos kuljet iltapäivällä joskus, laita viestiä ja tavataanko? Harjakaisiin ostettiin samppista laivalta :)

   Poista
  2. No käytännössä joka päivä, kun lasten päiväunille-nukutus reittini on jumiutunut aika samoihin uriin. Tosin useimmiten jo aamupäivällä, mutta eipä tästä ole pitkä matka kipaista parikin kertaa päivässä! Ja toki kun itsekin rakennetaan taas, niin tuolla on kiva käydä seuraamassa työmaiden etenemistä, niitä kun on saanut katsella ihan täysin nollasta (pelto) asti :-) Mutta joo, tavataan vaan!

   Poista
  3. No niin, pistäppä joskus tekstari 050 3561673, niin polkasen Jopolla tästä läheltä myös juttusille :)

   Poista
 2. Upeasti nousee ja kyllä tuo ainakin kuvissa melkoisen hyvän kokoiselta näyttää. Mielenkiinnolla seuraan blogia, sillä oma talomme rakentuu jonkin verran teidän omanne jäljessä - tosin meidän talo tulee elementteinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos seurailet! Näyttää vaan hyvän kokoiselle ;) Jos olisi yhdessä tasossa, olisi isomman tuntuinen.

   Poista
 3. Onpa jännää! Malli näyttää oikein hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on tämä vuosien saatossa hyväksi havaittu rintamamiestalon malli, jonka tälle alueelle saa rakentaa. Simppeli ja tehokas perusmalli.

   Poista