Musta "talopaketti"

17.9.2014
Enää 5 viikkoa "talopaketin" tuloon!

Taloa on valmisteltu Kastellin tehtaalla lähtöön ja kaikenlaisia täydennyksiä pitkin matkaa on tullut mieleen molemmissa päissä.

-Meillä kun on tulossa talon sisäpuolelle tummat ikkunapokat ja olohuoneen, ruokailutilan ja keittiön ikkunat lattiaan saakka, nämä avattavina, sälekaihtimet ikkunan sisällä, tarkistivat, halusimmeko muuttaa tilausta ennen ikkunatilauksen lähtemistä Tiiville. Ei haluttu.

-Naapurin tontille toimitettiin kattotuolit vähän ennen talopaketin tuloa ja naapurit olivat siellä maalaushommissa. Siinä vaiheessa tuli mieleemme tarkistaa, että onhan se meidän talo tulossa kokonaan tummana eli yhteen kertaan oikealla julkisivuvärillä 564X maalattuna. No eipä ollutkaan. Muut osat eli katoksen/räystään aluslaudat, otsalaudat, smyygit ja nurkkalaudat olivat tulossa toimituksessa välimaalattuna valkoiseksi. 200 eurolla saimme nämäkin toimitettuna tummanharmaalla.

-Yhteen makuuhuoneeseen on tulossa ranskalainen parveke ja tämän kaide oli naapureilla sinkittynä, olivat silloin jo selvitelleet, onko mahdollista saada mustana. Tätä tietoa mekin jäimme odottelemaan. Jonkun ajan kuluttua tuli tieto, että onnistuu, jes!

-Parin viikon päästä tuli viesti, että avoräystäät ovatkin valkoiset. Ristikkotoimittaja pystyy toimittamaan räystäsvasat puuvalmiina tai valkoiseksi pohjamaalattuna, tai poikkeuksellisesti tummana, mutta maalauksen hintaa ei pysty etukäteen arvoimaan.

Pienenä pettymyksenä totean, että aika vaikea on saada taloa kokonaan sen värisenä tontille kuin lopputuloksen haluaa olevan. Mieluusti olisin kaivanut kuvettani muutaman kympin tai vaikkapa vajaan satasen verran, että nuo räystäätkin olisivat tulleet valmiina oikean värisinä, kuin että lasten kanssa vietämme monta iltaa töiden jälkeen pensselit kourassa työmaalla, vaikka maalaaminen meiltä ihan hyvin luontuukin.

Edelleen myös jännittää, että onko muita yllätyksiä, mitä kukaan ei ole muistanut meille kertoa eikä olla itse hoksattu kysyä. Kukaan kun ei pidä meistä huolta, talotoimittaja varsinkaan. Mistään paketoidusta kokonaisuudesta meidän kohdalla ei ole kysymyskään...

4 kommenttia

 1. Musta puutalo on kaunis. Meidän mustan puutalomme seinäelementit saapuivat viime perjantaina ja hyvältä tuo tuleva koti näyttää (www.tillinraksa.blogspot.fi) Kannattaa varmistaa että teillä on oikea ulkoverhouslaudan profiili tulossa, jos muuten on ollut tuota pientä häikkää. Meillä oli ulkoverhouslaudan profiiliksi ilmoitettu jotain muuta mitä tilattiin, mutta onneksi tämä oli vain kirjoitusvirhepaholainen ja tuotannossa oli oikealla profiililla ollut ulkoverhouslauta. Mielenkiinnolla jään odottamaan teidän talon saapumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Pitääpä käydä lukemassa teidän mustan talon tarinaa ihan ajan kanssa :) Musta on kyllä komea talon väri, odotan omaamme innolla! Tai meillähän ei ole ihan musta, vaan vähän lempeämpi tummanharmaa, se pienen pieni ero... Tämäkin vielä, ei tullut edes mieleen tuo ulkoverhouslaudan profiili, että voikohan siihen meidän projektissa vaikuttaa...Tarkistan, kiitos!

   Poista
 2. Musta on todellakin komea talon väri. Mielenkiinnolla odotan mustan talonne saapumista, omaan mustaan taloomme muutamme joulukuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin on! Seuraan teidän taloprokkista kyllä myös :)

   Poista