No joko...?

10.8.2014Syyskuun alussa tulee tasan vuosi siitä, kun saimme tiedon tontista. Siitä asti on jokainen tuttu ja puolituttu kysellyt, että mitä taloprojektille kuuluu ja jokos on kaivuri tontilla...? Välillä aloin jo vähän vältellä paikoissa käymistä, ettei olisi tarvinnut vastata mitään, kun itseäkin harmitti, miten vähän kerrottavaa oli.

Ihan kohta voidaan sanoa, että on, nyt on kaivuri tontilla!

Meidän nelikon maatyöt alkoivat heinäkuussa, putkia on vedetty ankarasti ja meidän tontille päästään toivottavasti ensi viikolla.

Odottavan aika on pitkä. Rakennuttamista suunnitteleville ihan tiedoksi, että rahaa on mennyt tässä vaiheessa 19.845 €. Se tuntuu isohkolle summalle, kun mitään tavallaan näkyvää ei sillä rahalla ole tullut. Summa koostuu suunnittelumaksuista, kaupungin maksuista, sähköliittymästä, vesiliittymästä ja kopiokuluista.


14 kommenttia

 1. Lohdutuksena voin kertoa, että me käytiin projektin täyttäessä vuoden iskemässä talofirman työmaakyltti tontille. Ooh! Eli hittaasti etenee juu.. Mutta kyllä se sitten alkaa tuntumaan nopeammalta kun tontilla alkaa oikeasti tapahtumaankin :-) Tämä nykyinen raksa ei ole edennyt juurikaan nopeammin, vaikka kaupunkikin on eri, eli ei johdu pelkästään Helsingistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, hyvä tietää! Just mietittiin, ollaanko itse oltu alussa hitaita vai mikä tässä kestää...

   Poista
  2. Meillä meni siitä vielä pari kuukautta että saatiin oikeasti kaivuri tontille, eli tehän olette olleet jopa aika nopeita :-) Tsemppiä, lopputulos palkitsee (ei tähän muuten olis varmaan alkanut uudestaan)!

   Poista
 2. Onnea kaivurista! Voin hyvin kuvitella tuon tunteen. Meillä tontilla käy huomenna ensimmäistä kertaa metsuri kaatamassa puita ja samanlainen "vihdoinkin"-fiilis. Vaikka meidän projekti on vasta muutaman kuukauden vanha. Mutta me ollaankin maailmanmestaruusluokan hätähousuja kaikessa. Asioiden pitää tapahtua hetinyt :) Mielenkiinnolla seuraamme edistymistänne :) Marika / Kaksi Savua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No te olette olleet tosi nopeita! Meillä meni jokunen viikko talopakettitoimittajia vertaillessa. Paljon on ollut odottelua, johtuen siitäkin , että koko aluetta rakennetaan kerralla, ollaan oltu jonossa. Mutta kyllä tää tästä!

   Poista
 3. Terveiset naapuritontilta. Odottavan aika on pitkä. Meillä oli talotoimitus kesäkuun alussa, mutta nyt ei ole viiteen viikkoon tapahtunut talovalmistajan puolelta mitään. Eli saatte meidät varmaan kohta kiinni aikataulussa. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos terveisistä! Onko tuo teidän junnaus ihan normaalia eli oletteko kokonaisaikataulussa? Teilläkin varmaan Kastelli-talo ja siellä on totisesti ollut ruuhkaa meidän takia...!

  VastaaPoista
 5. En tiedä mikä on normaalia, mutta aikataulusta ollaan nyt myöhässä ainakin 3 viikkoa. Meillä kolmea taloa tekee yksi asennusporukka (kaksi miestä), joka on varmaan liian vähän. Lisäksi tuntuu siltä, että jotain ongelmaa on hommien koordinoinnissa ja terawattin putkimiehiä ollaan nyt pariin otteeseen jo odoteltu viikkotolkulla ja hommat seisseet sen takia. Turhauttavaa, sillä alkukesästä käytiin parissa Kastellin vvv-valmiissa talossa, joista toinen oli tehty 2,5 kk:ssa ja toinen (kellarillinen) 3,5 kk:ssa. Eli aika paljon nopeamminkin voisi homman hoitaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kestä...Tosi turhauttavaa! Tuo tulee vaikuttamaan meihinkin.

   Poista
 6. Nyt! Jee - kuoppaa syntyy!

  -Jutta-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt! On tätä ootettukin! Eivät IHAN seuraavalla viikolla ehtineet meille asti, mutta nyt sitten!

   Poista
 7. Tunnistan oikein hyvin tuon vaiheen, kun raksasta ei tarvitse kenenkään kysellä. Meillä kun betonielementtien toimitus viipyi ja viipyi (noin puoli vuotta luvatusta) ja kaverit ja sukulaiset kyselivät, että mikä siinä nyt voi noin pitkään kestää yms. Ja sitten itse pystytyskin otti oman aikansa (noin 3x luvattu). Nyt kun ollaan runkoporukasta päästy eroon onkin sitten saatu ihan eri vauhti päälle. Tsemppiä projektiin, kyllä se sieltä joku kesä valmistuu!
  Sami RintaWillasta (brickwing.wordpress.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sami kommentistasi! Nyt on meilläkin jo vähän edenneet maatyöt. Kävin vähän kurkkimassa sun blogia, hienot portaat ja betonilattia teillä :)

   Poista