Unelmista

29.7.2014
Puusavotan jälkeen lähdimme pariksi viikoksi mökkeilemään Oulujärven rannalle lapsuudenkodin maisemiin. Ulkomaille ei rahat olisi riittäneet, mutta ei välttämättä nyt haluttukaan. Tuolla mökillä ei niin tarvitse suorittaa ja hamuta kaikkea mahdollista muutamaan päivään, siellä on pakko keskittyä elämisen perusasioihin, vedenkantamiseen, saunan lämmittämiseen, ruohonleikkaamiseen, ruuanlaittamiseen. Näihin perusasioihin menee monta tuntia päivässä ja ne irrottavat ajatukset tehokkaasti kaikesta muusta. Innostuttiin vähän kuvaamaan järvenselkää sen kaikissa upeissa eri olomuodoissaan, ukkospilvistä auringonlaskuun. Ilmaista katseltavaa kellon ympäri. Ilmat suosivat ja lapset uivat, uivat ja uivat! Parina ensimmäisenä päivänä puhelin vielä huuteli taloasioiden kanssa, mutta sitten pääsimme rauhoittumaan.

Kävipä niinkin, kuten sydämen pohjasta toivottiinkin, meidän vanha koti löysi uuden omistajan tänä aikana! Hurraa! Suuri ahdistava möykky rinnassa alkaa pikkuhiljaa sulaa. Ystävä iloitsi meidän puolesta, että olemme monta askelmaa lähempänä unelmaamme.

Unelmat, niin... Niille ei ole oikein vielä annettu sijaa tässä projektissa. Realismi on kyllä pahimpia unelmanlannistajia. Tämä prokkis on alusta saakka ollut niin tylsää ja teknistä puurtamista, ja epätietoisuutta kokonaiskustannuksista, lisäksi elämässä on ollut samaan aikaan muutakin huolta, ei vain ole ollut sijaa unelmille. Pitää osata myös erottaa muiden odotukset ja unelmat omistaan.

Mutta nyt realistitkin voivat alkaa unelmoida ja projekti pääsee etenemään!
6 kommenttia

 1. Upeita kuvia! Onnea vanhan kodin myymisestä!

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtavia kuvia! Mieli lepää. Ja hienoa tosiaan, että yksi huolenaihe poistui, onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mies osaa tuon kuvaamisen :) Kävin vilkaisemassa teidänkin blogia, uskomattomalle paikalle nousee talo, vähän erilaista kuin meillä täällä kaupunkiolosuhteissa ! Jään seurailemaan..

   Poista
 3. Ihania kuvia! Onnea vanhan kodin myymisestä!

  VastaaPoista