Vuokralla

8.6.2014

Ollaan asuttu nyt kolme viikkoa vuokralla. Ensin ajateltiin, että ollaan kuin pellossa ja nautitaan elämästä, mutta kyllä sitä on pakko alkaa raivata paikkoja siistimmäksi. Ensinnäkään tavaroita ei löydä mistään, se hidastaa arkea ja toisekseen myös tykätään järjestetystä tilasta.

Tässä asunnossa on valitettavasti huonot säilytystilat, vanhassa ne olikin todella hyvät. Toiseen makuuhuoneeseen ollaankin toistaiseksi ahdettu kaikki uuteen taloon muuttamiseen asti pahvilaatikoissa säilytettävät kirjat, lehdet ja levyt, niitäkin meillä on yllättävän monta kuutiota sekä muu sekalainen mutta tarpeellinen ja tarkasti läpikäyty roipe.

Toisessa makkarissa on meidän kaikkien sängyt ja neljän hengen vaatesäilytys, suurin osa vaatteistakin on vielä laatikoissa. Ollaan nukuttu kaikki tosi hyvin tässä uudessa kodissa, voi osittain johtua siitä, että vanhemmat on muutosta ja omin käsin tavaroiden roudaamisesta aivan poikki tai siitä, että lapset eivät enää juoksuta meitä öisin lastenhuoneeseen milloin minkäkin asian takia. Läheisyys rauhoittaa.

Onneksi on tullut hankittua kivannäköisiä laatikoita vuosien varrella paljonkin, uusimpana nuo ihanat Iittalan Vakat ja Granitin puulaatikot, niille on nyt jokaiselle käyttöä. Kalusteiden paikat on vähän hakusessa. Ennen lastenhuoneessa ollut iso Muuramen kaapisto on nyt työpöydän vieressä olohuoneessa. Vanhat kalusteet näyttää jo niin elämää nähneiltä ja osa saakin päättää yhteiselonsa meidän kanssa kyllä tähän asuntoon. Vuokra-asunnossa ei seiniin mitään kiinnitellä, joten työjutussa olleet Kanelimaan suloisen graafiset kortit tuovat nyt kauneutta tähän kotiin.

4 kommenttia

 1. Moi!

  Onko rakennusluvasta kuulunut mitään?

  -Jutta-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Jutta :) ! Se on ollut viime torstaina käsittelyssä, sen jälkeen ei ole vielä kuulunut mitään. Jospa pian!

   Poista
 2. Hei, löysin juuri blogiinne ja tämähän vaikuttaa ihanalta. Jään seurailemaan teidän projektin etenemistä. Ihana vuokrakämppäkin teillä. Tervetuloa kurkkimaan meidän uuteen kotiin: www.kotiaurorassa.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Hei Johanna, tutut kasvot Instan puolelta :) Tervetuloa! Olen joskus käynytkin lueskelemassa sun blogia, täytyy käydä uudestaan.

  VastaaPoista