Tyhjä

18.5.2014


Viime postauksessa lyhyesti kerroimme sähkösuunnittelun olevan päällä. Lyhyt postaus, mutta miten monta iltamyöhäistä tuntia senkin asian äärellä on vietetty.

Valittelin myös stressin määrää. Kaikki stressi ei ole suoranaisesti liittynyt rakentamiseen, mutta projektiin kyllä. Ollaan kipuiltu oman kodin myymisen kanssa, hiljentyneet asuntomarkkinat ja pidentyneet myyntiajat taisivat nyt osua ainakin meidän kohdalle.

Kun viereisestä talosta vapautui vuokrakolmio, lapsiaan suojeleva ja arkirutiineja arvostava tiikeriäiti nappasi siihen kiinni. Päätimme tehdä hullunrohkean päätöksen ja muuttaa. Edessä se olisi jokatapauksessa. Jospa se vanha koti tämän suven aikana löytäisi uudet asukkaat.

7 kommenttia

 1. Tsemppiä myyntiin! Meillä meni edellinen talo kaupaksi vähän vahingossa (tuttu kuuli, että meillä on tontti odottamassa ja kysyi jos myytäisiin). Ei uskallettu jättää myymättä kun ei tiennyt, menisikö sitten myöhemmin. Aloitettiin rakennusprojekti siis vähän nopeammin kuin oltiin ajateltu, pakattiin tavarat ja muutettiin väliaikaisasumukseen. Myyntiajat ovat todellakin pidentyneet aika tavalla.

  VastaaPoista
 2. Tutulta kuulostaa, eli meilläkin oli vastaava tilanne myös 2 vuotta sitten. Silloin saatiin tontti kilsan päästä asunnosta, ja vuokra-asunto löytyi pian sen jälkeen puolen kilsan päästä. Napattiin kanssa kiinni siihen vuokra-asuntoon, niin lasten koulu ja raksaaminen saatiin onnistumaan hyvin. Mutta sitten ei se vanha asunto vaan mennytkään kaupaksi. Pidettiin ensin vuokra-asuntoa pari kuukautta tyhjänä, sitten muutettiin sinne, ja sitten oli oma asunto pari kuukautta tyhjänä, ennen kuin se meni lopulta kaupaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Mika, kiitos kommentistasi! Tutut on tsempanneet, että tässä taloprojekti-konkurssissa vuokramenot ei lopulta tunnu missään ja pitkällä aikavälillä asunnon myyntiaikakaan ei tunnu pitkältä, mutta tässä vaiheessa ei paljon lohduta, odottavan aika on pitkä!

   Poista
 3. Hei,

  sattumalta löysin tyylikkääseen blogiisi. Tämä kirjoitus lohdutti. Samassa veneessä siis muitakin. Me myös tarrattiin juuri uuteen vuokrakotiin kiinni, vaikka vanha oma asunto ei ole lähimainkaan myyty. Hyviä vuokra-asuntoja oman perheen tarpeisiin olevalla sijainnnilla, kun ei välttämättä aina ole tarjolla. Nyt ilmassa toki suuri epävarmuus, mutta välillä hyvät asiat elämässä saavuttaa riskien kautta.

  M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tänne ja että kosketti. Päätettiin olla rehellisiä ja kertoa, ettei se taloprojekti ole yhtä pilvilinnoissa ja unelmissa liitelyä, on tätä ikävää, stressaavaa ja vaikeaakin ainakin tässä alussa. Helsingissä varsinkin mieluisan asunnon ja asuinpaikan löytyminen on vaikeaa, ei niitä sopivia niin vain ilmaannu. Toiset sietää stressiä ja epävarmuutta enemmän kuin toiset. Me ollaan ennakoivia, järjesteleviä ja varovaisia, joskus tämä kääntyy itseä vastaan, niin kuin saattaa olla käynyt tässä vuokra-asunto-asiassa. Varovaisuus siellä, riski toisaalla. Tsemppiä teillekin ja kaikista unettomista öistä huolimatta pakko uskoa, että lopussa kiitos seisoo! Muutenhan tässä menettäisi järkensä.

   Poista
  2. Kiitos myös tyylikehuista :) Mies sai lopultakin taiteiltua tuon P-logonkin tuohon profiiliin :)

   Poista