Portaat

31.3.2014

Kuvat: 
http://www.dezeen.com/2013/10/28/casa-cumbres-by-taller-hector-barroso/
http://www.archdaily.com/ - Fernando Guerra 
http://www.archdaily.com/ - Fernando Alda 
http://www.architectsjournal.co.uk/

Samaan hengenvetoon keittiön suunnitelmien kanssa tein vähän tutkintaa portaista. Emme lähteneet veivaamaan portaiden paikkaa pohjassa, vaan annoimme niiden olla paikoillaan keskellä taloa. Eli meille on tulossa U-malliset puuportaat. 

Talopakettiin kuuluvien perusportaiden ilme olisi periaatteessa ollut ihan ok, ainakin valkoisena tai mustana, mutta koska ajatus on tehdä muutamalla elementillä peruspirtistä vähän arkkitehtitalomaisempaa kokonaisuutta, jätimme portaat pois paketista ja koetamme hommata ne itse. 

Olemme ihan hulluna umpiportaisiin ja sellaiset olisi nyt jotenkin saatava. Ohessa muutama ideakuva. 

Kävin yhden porrasvalmistajan luona ja vähän lannistuin. Ilmeen olisi periaatteessa saanut heiltä, mutta pelkät portaat ilman kaiteita olisi maksanut saman verran kuin koko paketti, en ymmärrä. Tuo väliin jäävä seinä jää kuitenkin meille rakennutettavaksi. Yritämme luultavasti löytää puusepän, joka rakentaisi meille unelmiemme umpiportaat. Portaiden väritys sen sijaan on vielä hakusessa, olisiko mustat hyvät, kun portaat on keittiön vieressä? Vai puunväriset...?

Pääsuunnittelijan valintaan kannattaa muuten taloprojektissa panostaa, meillä on tullut siinä kohtaa vähän mutkia matkaan, kun ei ollut tarpeeksi tietoa asian tärkeydestä, kun päätöksiä tehtiin... Suunnitelmat ovat edenneet hitaasti, mutta kuitenkin varmasti ja nyt näyttää siltä, että saamme lopultakin rakennusluvat sisään parin viikon sisällä. Omissa mielikuvissamme olleesta aikataulusta oltaisiin nyt myöhässä noin 1.5 kuukautta.9 kommenttia

 1. Itse tilattiin umpiportaat Virosta ja ollaan oltu tyytyväisiä valintaan. Samaisesta firmassa teetettiin myös kylppäreiden puutasot 6cm paksut tammitasot olivat Kvikin tasoihin verrattuna 3 * edullisemmat. Portaiden osalta hintataso oli noin puolet Suomen hintatasosta.

  Itse löysin firman Facebookin Raksakimppa-sivuston kautta. Meidän lisäksi myös kaksi naapuria käytti kyseisen firman palveluita ja kaikki olivat tyytyväisiä. Portaiden lisäksi heitä sai myös esim. lasikaiteita.

  http://www.rankvel.ee/

  Tässä myös todella hienot umpiportaat...

  http://villaluova.com/moderni-puutalo-rakentuu/kauan-kaivattuja-sisakuvia/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos vinkeistä, tutkitaan...Olen ihan vasta löytänytkin tuon FB Raksakimpan...t.Piia

   Poista
 2. Pakko mainita mustista umpiportaista sen verran, että pöly näkyy näissä tosi hyvin.. :( Umpiportaista kun ei pöly pääse karkaamaankaan väleistä, niin jää ihanasti jemmaan portaisiin ja mustassa kun pöly näkyy vielä oikein erityisen hyvin. Tuskallista. Tarkoituksena on maalata portaat jossain vaiheessa. On vaan niin työläs urakka, että odottaa tekijäänsä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on armoton, ja näitä samoja ongelmia on tiedossa mustassa keittiössäkin:( Olisipa hieno nähdä kuva teidän mustista umpiportaista!

   Poista
 3. Me kysyttiin just tarjouksia virolaisilta firmoilta kivitaloomme. Haavessa olisi musta vanerinen askelma ja musta metallikaide :).

  VastaaPoista
 4. Sattumalta löysin tämän blogin. Ihan mielenkiinnosta jään seurailemaan, vaikka omasta rakentamisesta on jo pari vuotta aikaa :)

  VastaaPoista
 5. Meidän umpiportaisiin ollaan kaavailtu kokolattiamattoa pintaan. Oltiin aiemmin ajateltu harmaata, mutta nyt olemme kallistumassa mustan puolelle. Onhan kaiteet ja reisilankkukin mustat.... Olen myös miettinyt pölyn näkymistä mustalla pinnalla, mutta ainakin mun visioissa pöly "häviää" maton nukan sekaan. Ehkä pitäisikin vuorata koko talo kokolattiamatolla?! :D

  P.S. Laitoin just 3D-kuvat meidän portaista: http://suokuokkajatalo.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoisia porraskuvioita teilläkin, kävin vilkaisemassa! Mä olenkin nyt kallistumassa puunvärisiin portaisiin, kun parketit tulee kuitenkin yläkertaan... Jos tämä mustan hinku jäisi nyt vaan keittiöön :)

   Poista