Musta Keittiö

19.2.2014Kuvat Vipp

Pääsuunnittelijan antamat kotiläksyt on loppusuoralla ja laatupalaveri lähestyy. Kaikkien omien töiden, omien projektien, lasten harrastusten ja päivien ylinopean yleisen kulumisen vuoksi on vaikea löytää aikaa keskittyä talon sisäpuolisiin asioihin. Pakko on vaan alkaa keskittyä ja onhan niitä kaikenlaisia haaveita ja visioita jo ollut ihan alusta asti. 

Kodin yksi suurimmista hankinnoista on keittiö, se saisi olla siksi mieluinen. Sitä pitää alkaa suunnittelemaan ensimmäisten joukossa vesi- ja viemäripisteiden vuoksi muutenkin.

Ennen talopaketin tilaamista muutettiin Kastellin peruspakettia keittiön osalta sen verran, että siirrettiin toiminnot eli liesi, liesituuletin, allas ja astianpesukone saarekkeeseen ja lyhennettiin peräseinälle jäävää kaapistoa yhdelle seinälle jääväksi kaappiriviksi. 

Ihan ensimmäinen visio keittiöstä oli mattapintainen ja väriltään keskiharmaa keittiö. Talon värimaailma tulee olemaan harmaa, musta, valkoinen jokatapauksessa.

Sitten näimme nämä kuvat Vippin täysmustasta keittiöstä ja ihastuimme täydellisesti. Nämä kuvathan on olleet jonkin aikaa Pinterestissäkin meidän talohaaveissa. Tämmöinen meille! Ei tietenkään Vippinä, vaan sama ilme edullisemmalla tyylillä. Meille mahtuu maksimissaan 200 cm leveä saareke, joten noin komeaa saareketta kuin kuvissa ei tulla saamaan, mutta miniversio kuitenkin. Syvyyttä saadaan 120 cm, joten se vähän kompensoi kokonaisuutta ja tuo laskutilaa.

Sen jälkeen on mennytkin monta päivää, kun olen selvitellyt erilaisia mustia kaapinovia (niitä on kiiltävän mustasta erilaisiin mattapintaisiin puujäljitelmiin), mustia tasoja, mustia hanoja, mustia altaita, mustia vetimiä korkeisiin kaappeihin ja vedinuria saarekkeen vetolaatikoihin jne. jne. Mietinnässä on, olisiko liesituuletin huomaamaton kattotuuletin vai näyttävä musta tötterö. Valikoimaa on, mutta ei periaatteessa kuitenkaan niin paljon kuin olisin kuvitellut. Kaikki eri elementit on eri mustan sävyä ja se häiritsee minua tällä hetkellä valtavasti. Mattamusta tuntuu hyvälle vastapainolle nykyisen kodin korkeakiiltovalkoiselle keittiölle. Yksityiskohtia mietitään. Laatupalaveria varten toimintojen paikat on nyt kuitenkin lukittu ja niillä mennään eteenpäin.


One wish for our new home is totally black kitchen. Something like this Vipp kitchen from which we are inspired. More to come how this wish progress in the future.

11 kommenttia

 1. Musta keittiö on kyllä tyylikäs! Kunhan ei ole liian pimeä. :)

  Meillä laitettiin asunnon keittiö tällä viikolla vihdoin tilaukseen. Yläkaapit ovat korkeakiiltoista valkoista (vetimettömät), alakaapeista piti tulla mattamustat, mutta täysin matan sävyn sormenjälkienkeräysvimma mietitytti, joten päädyttiin kuitenkin mustaan tammiviiluun. Siinä ei näy jäljet ihan niin helposti. Välitilaan tulee valkoinen lasi, toisella puolella keittiötä on vain alakaapit, ja se seinä on kokonaan maalattu mustaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olisikin! Sitä pimeyttä mekin mietittiin, mutta täytyy ottaa valaisuun joku ammattilasnäkemys mukaan. Toinen mietinnän paikka on juuri tuo, näkyykö rasvaiset sormenjäljet mustassa...Viilu siihen hyvä vaihtoehto, ilme on kuitenkin sama. Kivalta kuulostaa tuo teidän kombinaatio! Meillä on nyt keittiössä terästaso ja välitilassa rapattu pinta, joten ollaan tehty näitä kokeiluja ennenkin ja joustetaan helppohoitoisuudessa sitten vähän.

   Poista
 2. Mielenkiinnolla seuraan teidän projektia - meillä samantapaisia suunnitelmia keittiön suhteen, tosin mustan ja tumman lisäksi on puuta myös luvassa ilmettä pehmentämään, en vain haluaisi puutasoja. Saas nähdä miten onnistumme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Älä muuta sano, mitenkähän tässä käy...Mulla ainakin osaset vielä ihan "levällään"... Mutta on kiva pyöritellä eri vaihtoehtoja tai ainakin toistaiseksi se on vielä kivaa.

   Poista
  2. Jostain syystä minua mietityttää myös miltä musta keittiö tuntuu /näyttää kesällä - pitää olla varovainen, ettei ilmeestä tule liian tunkkainen...

   Poista
  3. Totta ja juuri siiinä kirkkaassa kesävalossa näkyy kaikki, se musta pinta, pöly ja sormenjäljet :)

   Poista
 3. Minulla oli pitkään haaveissa mattamusta keittiö, mutta loppumetreillä jänistin ja vaihdettiin suunnitelmat korkeakiiltoiseen valkoiseen. Tasot ovat edelleen mustat, samoin allas. Mielenkiinnolla seuraan projektianne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kävin tänään Kastellin yhteistyökumppani-porrasfirmassa ja näyttää sille, että meidän projektista on tosiaan tulossa kyllä jännitysnäytelmä :D Jos haluaa yhtään mitään muuta kuin perusmallia, myyjät ei oikein innostu. Keittiön suhteen olen kohta ihan neuvoton. Todella vaikeaa saada apua, kaikkea joutuu odottamaan, varsinkin tarjouksia ja oikein odotan, että joku osaisi myydä meille meidän unelmat todeksi! Toivottomalta tuntuu. Vielä en tingi mistään... Kiva kuulla, että olet jäänyt seurailemaan!

   Poista
 4. Ystävillämme on musta keittiö ja siellä näkyy kyllä kaikki murut ja pöly. Hienohan musta keittiö on, jos jaksaa pitää huolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anu! Näin vähän epäilemme käyvän, saa olla koko ajan rätti kädessä :)

   Poista
 5. Ihanan tyylikäs. Meillekin tulossa musta sellainen. Mutta kiiltävänä. Se alkoi ovista, nyt mietin jo välitilaa että olisiko se myös mustaa laattaa.

  VastaaPoista