Talopaketti tilattu!

2.2.2014Viime viikon alkupuolella saimme lopultakin tarjouksen talosta omien toiveidemme mukaan laskettuna. Kastelli laskee jokaisen talon erikseen todellisten yksityiskohtien mukaan, mitään könttähinnoiteltuja taloja ei myydä. Jos jätät pois tai lisäät jotain, hinta muuttuu.

Veivasimme ikkunoita jonkin verran, siksi laskelmat kestivät. Minusta ikkunat ovat ainoita tekijöitä, joilla tuollaiseen pieneen perustaloon saa ilmettä, siksi halusin miettiä ne loppuun asti. Kyselin mahdollisuutta saada ikkunat niin lähelle lattiaa kuin mahdollista olohuoneeessa, ruokatilassa ja keittiössä. Yhteen makuuhuoneeseen oli mahdollisuus myös tämmöinen ikkuna kapeana. Se onnistuu, kun talo toimitetaan pre-cut-toimituksena eli talon osat määrämittaan leikatuttuna. Nämä palaset kootaan sitten tontilla taloksi.

Perjantaina sitten teimme hankintasopimuksen! Runkotoimitus on heinäkuun alussa, pystytys kestää kahdesta kolmeen viikkoon riippuen ilmoista, sisätöitä pitäisi päästä tekemään elokuun alussa. Jee!

Hankintasopimuksesta noin parin kolmen viikon päästä on vielä laatupalveri, johon mennessä pitää tehdä päätökset lvi-asioista eli lähinnä keittiöstä ja kylpyhuoneista. Pääpiirteissään meillä on visiot ja toiveet selvillä, mutta kiire tulee saada ne konkreettisiksi.

Laatupalaveriin mennessä pitäisi tehdä myös päätös takasta. Tulee halvemmaksi tehdä se rakennusaikana kuin myöhemmin. Se lisää myös talon energiatehokkuutta ja tuo lisälämpöä, jos lämmitys pettää. Takkavarauksen olimme päättäneet ottaa tulevaisuutta varten, koska ei me itse varmastikaan takkaa ehditä paljon poltella, mutta nyt aloimme epäröidä. Jos sopivan kapea malli, lähinnä kamiinatyylinen musta ja kapea, löytyy kohtuuhintaan, tulkoon sitten!


12 kommenttia

 1. Löysin tänne Valkoinen Harmaja -blogin kautta. Mielenkiintoista seurata rakennusprojektianne. Onnea talopaketin tilauksen johdosta! Jään seurailemaan miten projektinne etenee. Ihana vaihe teillä menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnia oli päästä Valkoisen Harmajan listalle :) Kiitos kommentistasi, tervetuloa seuraamaan! On tämä kyllä ihana vaihe, innostusta on ilmassa eikä rakennuttamisen vaikeuksista vielä mitään tietoa...

   Poista
 2. Tosi kiva että löysin tämän blogin!! Meillä on rakennusprojekti mietinnässä ja talopaketin valinta tuntuu niin vaikealta.. Toimittajia on niin paljon, muutoksia voi tehdä vaikka kuinka paljon jne., ei oikein edes tiedä mistä lähtisi alkuun ja varsinkin hinnoista on tosi vaikea saada käsitystä. Meillä on rivarissa pieni takka/kamina, jota poltamme vähintään kerran päivässä (kahdesti, jos ollaan aamulla kotona). On säästänyt sähkölaskussa paljon ja on ihana tunnelmatekijä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Katri, tervetuloa mukaan seurailemaan :) Meillä oli siitä helppo valinta, kun tuo arpajaisissa voitettu tontti on Helsinki pientalotontti, niitä on Kastelli tehnyt eniten, sillä mennään. Ei muuten tulisi koskaan valmista, kun vaan mietittäisiin... Ihania salaatteja sun blogissa! Kiva, kun kerroit myös nuo takkakokemukset, meillä kun ei ole koskaan takkaa ollut.

   Poista
 3. Tervetuloa naapuriin! :) Ikkunat aiheuttivat meilläkin pitkiä pohdintoja paitsi kokonsa, myös toimittajan suhteen. Ikkunoilla todella on suuri vaikutus talon ilmeeseen!

  Tsemppiä projektiin, jään mielenkiinnolla seuraamaan sen etenemistä!

  VastaaPoista
 4. Hei Saara, tosi kiva kun "ilmoittauduit", teidän talo on ihan tuttu! Siihen tullaan melkein vastapäätä :) Luen tarkemmin sun blogin myöhemmin, nyt kun se löytyi. Mahtavaa, että teille tulee arkkitehtitalo, me ajateltiin päästä helpommalla ja aika lailla Kastellin suunnitelmilla, niitä on tuunattu omilla toiveilla eteenpäin.

  VastaaPoista
 5. Uusi lukija ilmottautuu! Jään mielenkiinnolla seuraamaan projektianne! Meillä talo myös rakenteilla, tavoitteena on muuttaa ensi joulun maissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Olin muutaman päivän reissussa enkä päässyt kännykän kautta vastaamaan, että tervetuloa mukaan! Käväsin katsomassa sun blogia ja jään myös sitä seurailemaan :)

   Poista
 6. Onnea! Täälläkin ilmoittautuu uusi lukija :)

  VastaaPoista