Kotiläksyjä rakennuslupaa varten

9.2.2014Olemme siis palkanneet pääsuunnittelijan, jolta saimme nyt aika kasan kotiläksyjä. Kaikenlaisia asiakirjoja, jotka tarvitaan rakennuslupaa varten.

Rakennuslupakartta-aineisto rakennuslupaa varten ja naapuriluettelo. Tämän tilaaminen onnistui ihan meilillä ja tulivat nopeasti. Naapureita pitää kuulla, kun alustavat lupakuvat valmiit. 

Olemme päätymässä maalämpöön. Tähän perusteluna on puhtaasti rasti ruutuun-menetelmä eli aina kun joku kehuu, suosittelee, arvelee, moittii tai muuten vertailee lämmitysmuotoja, olemme laittaneet "rastin ruutuun" ja maalämpö johtaa tilastoa. Sen perustamiskustannukset ovat kalliimmat kuin kaukolämmön. Kaukolämmön perustamiskustannukset kuitenkin yllättivät kalleudellaan. Samalla alueella tulee olemaan maalämmön valitsevia perheitä useampikin, vaikka kaupunki on juuri vetänyt uudet putket kaukolämpöä varten. Se kertoo suosiosta jotain. Siihen tarvitaan johtoselvitys maalämpöporakaivoa varten.

Tarvitaan myös viemärin ja vesijohdon liitoskohtalausunto. Nämä kolme viimeisimmäksi mainittua "reikää" on sekä naurattanut että melkein itkettänyt meitä. Porareikää varten pitää mennä paikalle Kiinteistövirastoon ja kertoa, kuinka syvä reikä porataan... Ihan kuin me täällä sen tietäisimme... Mutta eiväthän hekään sitä voi meidän puolesta päättää. Viemärin ja vesijohdon reitit pitäisi tietää, mistä ne voivat kulkea ja mieluusti mahdollisimman pian, lausunnon toimitusaika on noin 4 viikkoa.

Kun alustavat lupakuvat valmiit, haetaan energiatodistus. 

Asian vireilläolosta on tiedotettava rakennuspaikalla.

Rakennesuunnittelija, vastaava pohjarakennesuunnittelija ja LVI-suunnittelija tulevat Kastellin kautta. Yhteystiedot pitää olla, kun lupa jätetään sisään.

Kun näitä muutaman kerran lukee, ihan jo ymmärtää mistä on kysymys.
2 kommenttia

 1. Naapurin (meidän) kokemuksen perusteella suosittelen, että liitoskohtalausunto kannattaa hakea a.s.a.p. Varsinkin jos hakemuksia tulee yhtä aikaa paljon käsittelyyn, voi lausuntoa joutua odottelemaan paljon kauemminkin. Maalämpökaivon paikan voi merkkauttaa samalla reissulla kun hakee kartta-aineiston. Jos siis jo tiedätte mihin kaivo porataan.

  Tsemppiä paperiviidakkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos! Tämä on kyllä aivan kauheaa hommaa! Kuultiin tuo sama tietoa ja laitettiin viivana paprut sinne. Muuten kyllä junnaa ja junnaa...Pitää konsultoida Kastellin kautta noita lvi-suunnittelijoita...

   Poista