Kiihkeää suunnittelun aikaa

22.1.2014Saimme päivitetyt talosuunnitelmat lopultakin pari päivä sitten, odottavan aika tuntui ikuisuuspitkältä. Tällä välillä olemme kierrättäneet ensimmäisiä talosuunnitelmia sukulaisilla ja tuttavilla, josko tulisi vielä kuningasideoita, joita voisi yrittää mahduttaa pieneen taloon. Säilytystilat aiheuttavat vähän päänvaivaa. Suunnitelmissa mukana keikkuu vielä myös autotalli, jota me autoton perhe haaveilemme vinttikomeron sijaan kaikenlaisten kamojen tulevaksi säilytyspaikaksi. Välillä autotalli palosuojauksineen tuottaa enemmän päänvaivaa kuin itse talo.

Olemme käyneet läpi ikkunoita, niiden kokoja, paikkoja, sälekaihtimia... Hki pientaloon kuuluu taloja ympäri kiertävä aita, joka ensimmäisissä suunnitelmissa kulki suoraan meidän kadulle päin olevan ruokailutilan ja keittiön ikkunan edestä, jota ehdotusta ei kukaan uskonut todeksi. Nyt on kaupunki tullut järkiinsä ja aidat saavat jatkua talon päädystä. Näin ollen aloin haaveilemaan lattiaan saakka olevista ikkunoista alakerran oleskelutiloihin. Vaikka näkymät eivät tule olemaan metsäiset tai muutenkaan Suomen luontoa kunnioittavat vaan kaupunkimaisen ankeat katunäkymät, toisivat nämä ikkunat kuitenkin tilantuntua ja valoa taloon.

Talo lähtee tällä viikolla tarjouslaskentaan. Siinä vaiheessa sitten alkaa hahmottumaan mitkä haaveet voivat olla mahdollisia ja mitkä eivät.

Olemme kokoontuneet tonttikimpalla ja kävimme läpi, mitä kaikkia suunnittelijoita tarvitsemme, että projekti etenee. Ollaan palkattu pääsuunnittelija, joka laittaa meidän kaikkien talot keskenään järjestykseen ja hoitaa rakennuslupien hakemisen. Tähän lupaan liittyen pitäisi hakea mm. kaupungilta erilaisia lupia ja lausuntoja. Jo nämä kehoitukset hakea lupia pitää lukea useamman kerran läpi, että ymmärtää, mitä on hakemassa. Johtoselvitys lämmitysmuotoa varten, viemärin ja vesijohdon liitoskohtalausunto... Emmehän siis osaa emmekä voi kaikkia itse hoitaa, pitää vain jäljittää asiantuntija, joka voi. Hyvin sekavat fiilikset tällä(kin) hetkellä! Ei pääse vielä tilaamaan kaivuria tontille.

4 kommenttia

 1. Löysin Pikkuvarpusen blogista tänne ja jään mielenkiinnolla seuraamaan projektianne.
  Olen muutaman kerran käynyt kurkkaamassa Musta piste -blogissasi, kun sitä aikoinaan seurasin ja siirryin KK-lehden blogin lukijaksi ja lopetettuasi sen, muistan, että toivoin, että jatkaisit joskus vielä :)

  Onneksi löysin tämän :) Meilläkin rakentaminen haaveissa, mutta sopiva tontti puuttuu.

  VastaaPoista
 2. Hei Anu! Ihan mahtava homma, kun löysit tänne (en ole vielä kovin ehtinyt mainostella) ja noin uskollisesti olet seurannut mua sinnikkäästi monta vuotta, uskomantonta! Paljonhan sitä on kaikkea vuosien varrella tullut kokeiltua ja koettua... Mutta tämmöinen projekti nyt! Vinkkaa mulle, jos sopiva tontti teille joskus löytyy :) Onnenkantamoisella se meillekin tupsahti eteen. t. Piia

  VastaaPoista
 3. Heippa Piia! Hienolta näyttää ja jään innolla seuraamaan :-) Tämä teidän projekti on ihana!!

  VastaaPoista
 4. Moikka Minna! Kiva, kun kommentoit :) Tosi jännittäväähän tämä on...Toivottavasti nytkähtäisi ihan pian vähän paremmin eteenpäin, odottelua on paljon. Mutta pään sisällä suunnitelmat toki jo kuhisee, se on mukavaa ;)

  VastaaPoista