Talo piirrettävänä

19.12.2013


Talomme on nyt piirrettävänä Kastellilla. Kun tapailimme talotoimittajia, aika pian tuli sellainen tunne, että Kastelli on se, joka osaa meille talon myydä. Tuo Maunulan Helsinki pientaloalue on vähän muista alueista poikkeva pientaloalue, että siinä on noita rajoituksia ja määräyksiä aika lailla. Meitä on yhteensä 24 perhettä, jotka alkaa rakentaa samalle alueelle, joten Kastelli oli isoimpana talotoimittajana ottanut asiakseen päivittää perushelsinkipientalo-mallin eli Kastelli Puistolan Maunula-malliksi, tehnyt hyviä könttähinnoittelupaketteja ja kontaktoinut yhteistyökumppaniksi arkkitehdin auttamaan meitä oman talomallin suunnittelussa.

Muut talotoimittajat toivoivat, että me olisimme itse ensin miettineet mitä haluamme, he olisivat sitten laskeneet tarjouksen sen pohjalta. Miten me maallikot voisimme tietää, mitä haluamme ja mikä on juur i tuolle tontille mahdollista? Vähän sama kuin uuden vaatteen tai vaikkapa tuolin kohdalla, mistä voi tietää, mikä olisi hyvä? Sitten kun joku on sen suunnitellut, voi sanoa, onko se hyvä.

Jonkin verran takaraivossa välkkyivät vuosien varrella asuntomessuilla nähdyt aavistuksen maalaisromanttiset tai sisustukseltaan tavanomaiset Kastelli- kohteet, mutta koetin häivyttää ne mielestäni ja ajatella, että tässähän ollaan vain hankkimassa omalle talolle runkoa, sisältähän se voi olla mitä tahansa. Näin siis pääsimme eteenpäin taloprojektissa ja ihme saa tapahtua, jos päämme enää kääntyy pois Kastellin helmoista.

Kerron pohjasta lisää sitten, kun piirrokset tarkentuvat. Sen verran voin kuitenkin nyt jo kertoa, että alunperin 120 neliöisestä talosta ja tontilla olevasta 25 neliömetrin lisärakennusoikeudesta on tulossa nyt talo lisäsiivellä, johon sijoittuu tekninen tila, sauna, kylpytilat ja kodinhoitohuone. Tämä Kastellin myyjän ehdottama ratkaisu oli hyvin innostava, koska tällä ratkaisulla saatiin lisätilaa talon alakertaan, joka olikin vaikuttanut vähän ahtaalle tähän asti.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti