Koti myyntiin

13.12.2013

Alamme pikkuhiljaa valmistella nykyistä kotiamme myyntikuntoon. Kävimme pikaisen kierroksen pankeissa tunnustelemassa taloprojektin rahoitusta ja tämä on pankin sanelema ehto projektin etenemiselle.

Kodin myymisprosessi alkaa sillä, että ensin raivataan vinttikomeroon tilaa, käydään läpi siellä olevaa tavaraa, siivotaan ja järjestellään. Se on varmaankin kaikille tuttu juttu, miten paljon tavaraa varsinkin lapsiperheissä vuosien mittaan kertyy. Mistään kunnollisesta ei raskisi luopua.

Olen käynyt myös läpi rakkaita sisustuslehtiäni, säästänyt kaiken hienon ja loput vienyt kylmästi lehtiroskikseen. Vanhimmat lehdet olivat 90-luvun lopusta ja selatessa hyvin huomasi, mitkä kodit ovat kestäneet aikaa ja mitkä näyttävät ihan hassuille tänä päivänä. Klassisesti vaikkapa Artekilla, Muuramella ja Marimekolla sisustetut näyttävät ihan ajankohtaisille tänääkin. Toki trendikkäitä juttuja on aina ollut kiva lisäillä sisustuksiin ja ne kertovat hyvin ajastamme.

Tänään tapasimme (ensimmäisen) välittäjän. "Tämä asuntohan on kuin suoraan sisustuslehdestä", totesi hän. Oliko se hyvä juttu vai ei, jää nähtäväksi. En kuitenkaan malttanut olla näyttämättä lehtijuttua, jossa meidän koti on kuin onkin kuvattu sisustuslehteen, vuoden 2009 Koti ja Keittiö-lehden numeroon 3. Oheiset kuvat on siitä kotijutusta, kuvat ovat Martti Järven, jutun teki Maire Haarla. Olen saanut kuvaajalta luvan käyttää kuvia omiin tarpeisiini.


Keittiön välitila on rappauslaastia, maalasimme sen valkoiseksi noin vuosi sitten ja ilme raikastui kummasti. Olohuoneen yksi seinä on harmaanruskea. Yksi seinänpätkä eteisessä on maalattu mustaksi liitutaulumaalilla ja yksi seinä lastenhuoneessa tummanharmaalla Tikkurilan magneettimaalilla. Muuten koti on aika lailla perusolemukseltaan samanlainen kuin alussakin. Välittäjä tunnisti nämä tehosteseinät ja Secton Octo-lampun makuuhuoneessa, joten ne taitaa olla liiankin nähdyt ideat ja tuotteet sisustuksissa...? Secton valaisin myös valaisee vähän kehnosti... Emme ole kovin vaihtelunhaluisia,  ne ovat vain saaneet olla. Seuraavaan kotiin sitten jotain muuta!
Näistä kuvista tuntuu olevan valovuosi, ehkä tämän seesteisen ja hillityn ilmeen saisi kaivettua esiin vielä...! Meillä juhlitaan loppuvuodesta synttäreitä ja vietetään joulua, tammikuun alussa olisi tarkoitus laittaa koti myyntiin. Olemme tunteikkaita ja vanhaa kotia tulee nyt jo ikävä, on niin tykätty olla tässä.

10 kommenttia

 1. Tosi kaunis koti teillä! :) Ihana harmonia. <3 Band sohva on niin kiva, sopii moneen kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka kommentti uuteen blogiin, kiitos Sanna siitä ja kehuista:) ! On meillä tavara lisääntynyt noiden kuvausten jälkeen tosin, yritän laittaa tuoreempia kuvia jossain vaiheessa. Band on niin hyvä, olen samaa mieltä!

   Poista
 2. Kaunis on koti :) Paljon samantyylisiä juttuja varmasti tulossa meidän molempien uusiin koteihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei minni ja kiitos, kun kommentoit! Meillä on molemmilla selkeästikin erittäin rajoittautunut värimaailma, jonka sisällä on turvallista liikkua ja olla. Niillä mennään!

   Poista
 3. Hei!

  Minkä merkkinen matto teillä on näissä kuvissa olohuoneessa? Todella kaunis! :) Kiitos, jos ehdit vastata! -maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentistasi, tottakai vastaan! Matto on Woodnotesin New York, väri kitti-musta (black-stone):
   http://www.woodnotes.fi/fi/product_range/carpets/paper_yarn_with_hand_sewn_ends/

   Se oli aikaa ennen Annoa, kun tuo ostettiin, kun oli vaikea löytää mustavalkoisia graafisia mattoja.

   Poista
 4. Hei muistan tämän jutun lehdestä! Taitaa olla minulla vielä tallessakin, muistan kuinka kauan aikaa ihastelin teidän kodin kauneutta, harmoniaa ja selkeyttä. Aivan ihana! Ja kaunis taitaa tulla teidän seuraavastakin kodista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kunpa löytyis nyt tähän vaan uudet asukkaat...

   Poista
 5. Hei, ihailimme teidän makuuhuoneen ja olohuoneen seinien värejä. Mahdatkohan muistaa näiden värikoodeja vielä? Kiitos paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Pahoittelut, että jouduit näin kauan odottamaan vastausta, tämä oli jäänyt meileihin mökkeilyn ajaksi. Koodit on tallessa! Olohuone on ruskeanharmaa Tikkurilan V487 ja makkari vähän punertava hiekka H485.

   Poista