Joululomalla

29.12.2013

Tuntuu ihan absurdille alkaa kysellä ammattimaisia tekijöitä projektiin, kun talokauppoja ei ole vielä tehty eikä rakennuslainaa nostettu pankista. Meille tulee kuitenkin se viittä vaille valmis-talopaketti, joten luonteemme mukaisesti olemme alkaneet kysellä hyviä tekijöitä erilaisiin hommiin kuten lattiahommiin, kylppärihommiin, portaisiin, puusepäntöihin... Jos tästä taloprojektista ei jostain syystä tulekaan mitään, voinhan kerätä listaa valmiiksi ja jakaa sitten tietoa eteenpäin muille tietoa tarvitseville.Joulun aikaan sukuloitiin pohjanmaalla ja sieltäkin saatiin muutama vinkki. Voi olla järkevämpää pyytää miehet kohtuuhintaan pohjanmaalta tänne Helsinkiin keikkahommiin kuin teettää kalliimmalla täällä paikallisilla. Mielellään ottaisi tekijäksi jonkun, jota joku suosittelee, ettei tarvitsisi ihan googlaamaan lähteä.

Kunhan nyt saisin Kastellilta ne päivitetyt piirrokset jonkinlaisessa mittakaavassa, voisin alkaa kysellä hintoja kalusteille, materiaaleille ja töille. Samassa vaiheessa pitää vielä kerran pyytää Kastellilta lista viittä vaille valmis-talopaketista, että mitä siihen kuuluukaan ja mitä ei, tiedot on tällä hetkellä vähän kaoottisena vain omissa päissämme.

Pohjanmaalla ollessa ohjelmaan kuuluu aina käydä ajelemassa pitkin poikin maaseutua. Tänä jouluna ihmettelimme tulvia, joita yleensä ei jouluna näe. Joka paikassa on niin märkää, mustaa ja mutaisaa. Yhdessä kylässä oli hauska rivi rakennuksia, jotka nopeasti katsottuna näyttivät vähän samanlaiselta pientaloriviltä, jollaiselta meidän "Maunulan mökkikyläkin" tulee luultavasti näyttämään.Käytiin tänään tontilla katsomassa naapuritalojen etenemistä ja nähtiin siellä kettu! Niin idyllistä maalaismaista peltomaisemaa ja tunnelmaa että! Sitten ajettiin proosallisesti Ikeaan hakemaan mustia muovisia isoja säilytyslaatikoita. Siivoan edelleen kotia, kaappeja ja varastoja, kamat järjestelen lajeittain laatikoihin ja laput päälle. Valmista tulee olemaan, muutettiin sitten minne tahansa koska tahansa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti