Helsinki pientalo

9.12.2013

Helsinki pientalo-konsepti on mielenkiintoinen, siitä löytyy kyllä kohtalaisesti tietoa netistä. Helsinki pientalo-konsepti perustuu arkkitehdit Frondelius+Keppo+Salmenperä Oy:n tekemään suunnitelmaan siitä, miten tiiviiisti rakennetulle pääkaupunkiseudulle saataisiin rakennettua kohtuuhintaisia pieniä omakotitaloja lapsiperheille. Lähtökohtaisesti talomalli on ihan helppo ottaa omaksi ja kuvitella asuvansa siinä. Sehän on vähän kuin ikiaikainen lato pohjalaisella pellolla. Mallia suorakaide, harjakatto, perus.

Vanhoista meileistäni löytyi, että olemme ensimmäisen kerran kysellyt Maunulaan suunniteltujen pientalotonttien perään v. 2008. Silloin asia tuntui kovin kaukaiselle ja kaupungin suunnitelmat olivatkin silloin vielä aika auki, näin tavallisen ihmisen näkökulmasta ainakin. Meidän perhe osallistui Helsingin kaupungin järjestämään tonttiarvontaan myös kesällä 2013, silloin ei onnistanut, se tontti olisi ollut tavallinen pientalotontti.

Meille jo ajatus omasta talosta tuntuu ihmeelliselle. Näin alussa sitä on ihan päästään pyörällä koko hommasta. Hyvin nopeasti selviää, että meille paras vaihtoehto on ottaa pelkkä talon runko joltain talovalmistajalta ja tehdä tai teetättää sisus itse. Oma talo, oma tyyli. Nyt olisi mahdollisuus tehdä muutama juttu, joka ehkä jäi tekemättä edellisessä omassa kodissa tai jota ei vain ole uskaltanut ajatellakaan tekevänsä. Välillä innostuu ajatuksesta saada oma talo, välillä lannistuu koko projektista ja sen suuruudesta ja hajanaisista tiedoista.

PDF Helsinki pientaloista

Ei kommentteja

Lähetä kommentti